2. دکتر احسان فتوحی

خطایی رخ داد این مورد را به مدیر سایت اطلاع دهید. Audio Not Found

اسلایدهای جلسه دوم

نکات جلسه دوم

❇️در معالجه اختلال دوقطبی ، روان درمانیهای خاص در كنار دارودرمانی به اثبات رسیده است كه در پیشگیری از قسمتهای جدید و درمان قسمتهای افسردگی مؤثر است.

❇️از جمله این موارد ، ریتم درمانی بین فردی و اجتماعی (IPSRT) که توسط فرانک ایجاد شده ، ادغام روان درمانی بین فردی (IPT) با درمان رفتاری متمرکز بر ریتم اجتماعی نشان داده شده است که یک کمکی موثر برای واسطه گری در جلوگیری از بروز قسمت های جدید در بیماران دوقطبی و همچنین در معالجه است.

❇️افسردگی در اختلال دو قطبی نوع دو IPSRT همچنین به اثبات رسیده است که عملکرد کل ، عملکرد رابطه و رضایت از زندگی در بیماران دارای اختلال دوقطبی را بهبود می بخشد ، حتی پس از عملکرد پیش درمانی و افسردگی همزمان مورد بررسی قرار گرفت. IPSRT برای پرداختن به طور مستقیم مسیرهای اصلی عود در اختلال دو قطبی ، یعنی عدم تبعیت از دارو ، وقایع استرس زا در زندگی و اختلال در ریتم های اجتماعی طراحی شده است. IPT ، که توسط کلمن و همکارانش سرچشمه گرفته است ، یک روان درمانی طولانی مدت استراتژیک است که در یک یا دو از چهار حوزه مشکل بین فردی متمرکز است (به عنوان مثال ، اندوه ، اختلافات نقش بین فردی ، انتقال نقش و تفاوت های بین فردی).

❇️در IPSRT ، منطقه پنجم مشکل “غم و اندوه برای خود سالم از دست رفته” به منظور ارتقاء پذیرش تشخیص و لزوم درمان طولانی مدت اضافه شده است.

❇️ریتم درمانی یک رویکرد رفتاری است که با هدف افزایش منظم ریتم های اجتماعی با استفاده از Metical Rhythm Metric (SRM) ، نمودار ثبت فعالیت های اجتماعی روزانه از جمله میزان تحریک آنها انجام می شود ، از این مشاهدات که ایجاد اختلال در ریتم های اجتماعی اغلب باعث ایجاد قسمت های عاطفی در بیماران می شود.

❇️با اختلال دو قطبی IPSRT همچنین به نظر می رسد یک مداخله امیدوارکننده برای زیرمجموعه ای از افراد مبتلا به افسردگی دو قطبی II و به عنوان تک درمانی برای بیماران حاد به حساب می آید.

مقاله مرتبط با جلسه دوم